Licht, camera, actie! WIN een beurs om jouw korte film te maken

Licht, camera, actie! WIN een beurs om jouw korte film te maken

Wil jij jouw eigen #EUandME-verhaal vertellen? Kun jij de uitdaging aan om met behulp van een bekroonde Europese regisseur een korte film te schrijven en te regisseren? Wil jij jouw idee verwezenlijkt zien op het witte doek? Doe dan mee aan de #EUandME Jonge Filmmakers Wedstrijd!

Studeren of reizen, online surfen of de wereld redden – als je in de Europese Unie woont, heb je eindeloos veel mogelijkheden om te doen wat je graag doet – waar en wat dat je ook brengt.

Wij vragen jou als jonge filmmaker om je innerlijke Spielberg de vrije loop te laten en een korte film van maximaal vijf minuten te schrijven en regisseren over de impact van de Europese Unie op het dagelijks leven van mensen.

Ben jij een verwoed reiziger die zich laat inspireren door de rechten die de EU jou als passagier geeft? Of ben je een kookgek die houdt van de regionale delicatessen die door de EU worden beschermd? Wat voor positieve rol de EU ook in jouw leven speelt: wij nodigen je uit om daarover een korte film te maken.

De film moet gaan over één van de vijf thema's van de #EUandME-campagne: Digitaal, Mobiliteit, Vaardigheden & Business, Duurzaamheid of Rechten.

De vijf winnaars krijgen ieder een beurs van € 7.500 om hun idee te verwezenlijken.

Om mee te doen, heb je drie dingen nodig:

  • twee synopses van je film van 500 woorden, een in het Engels en een in je moedertaal.
  • twee video's van zestig seconden, gefilmd met je telefoon, waarin je het principe achter jouw filmidee uitlegt. Maak één video in het Engels en de andere in je moedertaal.
  • een link naar een korte film die je in de afgelopen vijf jaar hebt gemaakt.

Wil je meer te weten komen over de wedstrijd? Het reglement en het deelnameformulier kun je vinden op onderstaande link: https://europa.eu/euandme/nl/yfc/

De deadline voor je inzending is 31 oktober 2018 om 12.00 uur MET

Op zoek naar inspiratie? Je kunt hier vijf films van professionele regisseurs over dezelfde onderwerpen zien. De winnaars krijgen één van deze vijf bekroonde regisseurs als mentor.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op.We wensen je heel veel succes met je inzending!

Met vriendelijke groet,

Het #EUandME-team

COMM-EUANDME@ec.europa.eu