Luči, kamera, akcija! ZMAGAJ v natečaju in se poteguj za nepovratna sredstva za snemanje svojega kratkega filma

Luči, kamera, akcija! ZMAGAJ v natečaju in se poteguj za nepovratna sredstva za snemanje svojega kratkega filma

Želiš povedati svojo #EUandME zgodbo? Misliš, da lahko sprejmeš izziv, da napišeš scenarij in režiraš kratek film v sodelovanju s priznanim evropskim režiserjem? Si želiš videti, kako bo tvoja  ideja zaživela na zaslonu? Predstavljamo ti natečaj za mlade filmske ustvarjalce kampanje #EUandME!

Od usposabljanja do potovanj, od raziskovanja po spletu do reševanja sveta – življenje v Evropski uniji ti ponuja ogromno priložnosti, da se posvetiš temu, kar te veseli, in svojim sanjam slediš, kamor koli te vodijo.

Mlade filmske ustvarjalce vabimo, da prebudijo svojega notranjega Spielberga ter napišejo zgodbo in režirajo kratek film, dolg največ 5 minut. Zgodba naj govori o tem, kako Evropska unija vpliva na vsakodnevno življenje njenih prebivalcev. 

So tvoja strast potovanja in te bodo navdihnile pravice, ki jih imamo kot potniki v EU? Se navdušuješ nad kulinariko in jedmi, ustvarjenih iz regionalnih dobrot, ki jih je EU zaščitila? Vabimo te, da v kratkem filmu skozi svoje oči predstaviš,  kako EU bogati tvoje življenje.

Film naj zajema eno od petih tem kampanje #EUandME: digitalni svet, mobilnost, znanje in posel, trajnost in človekove pravice.

Ustvarjalci petih najboljših filmov bodo prejeli denarno nagrado v višini 7.500 EUR, s katero bodo lahko uresničili svojo zamisel.

Za sodelovanje na natečaju potrebuješ:

  • Dva opisa vsebine filma v obsegu 500 besed – prvi opis naj bo v angleščini, drugi v slovenščini.
  • Dva 60 sekundna videoposnetka, posneta s pametnim telefonom, v katerem predstaviš temo filma. Prvi mora biti v angleščini, drugi pa v slovenščini.
  • Povezavo do svojega kratkega filma, posnetega v zadnjih 5 letih.

Podrobnejše informacije o natečaju, pravila in prijavnico najdeš na naslednji povezavi: https://europa.eu/euandme/sl/yfc/

Rok za oddajo je 31. oktober 2018, do 12.00 ure po srednjeevropskem času.

Potrebuješ navdih? Tukaj si lahko ogledaš pet filmov, ki so jih na teme kampanje #EUandME posneli priznani evropski filmski režiserji.  Zmagovalci bodo imeli priložnost snemati pod mentorstvom enega od petih nagrajenih režiserjev.

Če imaš kakršna koli vprašanja, se obrni na nas. Želimo ti uspešno sodelovanje na natečaju.

Lep pozdrav,

ekipa #EuandME

COMM-EUANDME@ec.europa.eu