Светлина, камера, снимаме! Спечелете наградата, с която ще реализирате своя късометражен филм

Светлина, камера, снимаме! Спечелете наградата, с която ще реализирате своя късометражен филм

Искате да разкажете страхотна история на тема #EUandME? Чувствате се готови да напишете сценарий и бленувате да го реализирате с помощта на известен европейски режисьор? Мечтаете да видите как идеята Ви оживява на екрана? Представяме Ви конкурса за млади филмови режисьори #EUandME!

За обучение, пътешествие или сърфиране в интернет за спасяване на света… животът в Европейския съюз дава безкрайни възможности да правите това, което обичате, където и да Ви отведе то!

В рамките на кампанията каним  младите кинорежисьори да събудят „заспалия Спилбърг“ в себе си и да напишат и режисират късометражен филм, не по-дълъг от 5 минути, свързан с влиянието на Европейският съюз върху всекидневния живот на хората.

Навярно сте неуморен пътешественик, вдъхновен от правата Ви като пътник, които ЕС Ви предлага? Или сте изтънчен познавач на регионалната кухня, който не може да се насити  на местните деликатеси, защитени от ЕС? Независимо как ЕС е допринесъл във Вашия живот, ние Ви приканваме да направите късометражен филм, с който да го ознаменувате.

Филмът трябва да отразява една от петте теми на кампанията #EUandME: „Дигитални технологии“, „Мобилност“, „Умения и бизнес“, „Устойчиво развитие“ и „Права“.

Петимата щастливи победили ще получат парична помощ от 7500 евро всеки, за да реализират идеята си.

За да участвате в конкурса, ще са Ви нужни три неща:

  • Две резюмета от по 500 думи за предлагания от Вас филм – едното на английски, другото – на родния Ви език.
  • Два видеоклипа по 60 секунди, направени с Вашия смартфон, в които обяснявате идеята на филма си. Единият видеоклип трябва да е на английски език, а другият – на родния Ви език.
  • Линк към късометражен филм, който сте направили през последните 5 години.

Можете да научите повече за конкурса, да прочетете правилата и да откриете формуляра за кандидатстване на следния линк: https://europa.eu/euandme/bg/yfc/

Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври 2018 г., 12:00 ч централноевропейско време.

Нужно Ви е вдъхновение? Оттук можете да изгледате петте филма, режисирани от професионални кинотворци на същите теми. Победителите ще получат също възможността да бъдат наставлявани от тези пет спечелили награда  режисьори.

Моля, свържете се с нас, ако имате някакви въпроси. Желаем Ви успех с кандидатстването.

Най-добри пожелания,

Екипът на #EUandME

COMM-EUANDME@ec.europa.eu