Svjetla, kamera, akcija! OSVOJI potporu za snimanje svojeg kratkog filma

Svjetla, kamera, akcija! OSVOJI potporu za snimanje svojeg kratkog filma

Želiš li ispričati kako ti doživljavaš #EUandME? Misliš li da možeš prihvatiti izazov pisanja i režiranja kratkog filma uz pomoć nagrađivanog europskog redatelja? Želiš li da tvoja ideja oživi i na ekranu? Predstavljamo ti #EUandME natječaj za mlade filmaše!

Što god željeli raditi u životu, učiti ili putovati, surfati internetom ili spašavati svijet, život u Europskoj uniji otvara nam mnoga vrata da radimo što volimo i ostvarimo svoje želje.

U sklopu ove kampanje pozivamo mlade filmaše da otkriju Spielberga u sebi te napišu i režiraju kratki film u trajanju do pet minuta, koji bi kroz odabranu temu predstavio utjecaj Europske unije na svakodnevni život ljudi. 

Možda voliš putovati i nadahnjuju te prava koja kao putnik ostvaruješ u Europskoj uniji? Ili si možda sladokusac koji se ne može zasititi regionalnih specijaliteta koje je zaštitio EU? Bez obzira na koji način Europska unija pozitivno utječe na tvoj život, pozivamo te da snimiš kratki film kojim ćeš to ovjekovječiti.

Film mora biti povezan s jednom od pet tema kampanje #EUandME: digitalnost, mobilnost, vještine i posao, održivost ili prava.

Pet pobjednika natječaja dobit će potporu od 7500 eura po osobi za ostvarivanje svoje ideje.

Za sudjelovanje u natječaju trebaš:

  • Napisati dva sinopsisa od 500 riječi za film koji predlažeš, jedan na engleskom, a drugi na tvojem materinjem jeziku.
  • Pametnim telefonom snimiti dva videa u trajanju od 60 sekundi u kojima ćeš objasniti svoju ideju za film. Jedan treba biti na engleskom, a drugi na tvom materinjem jeziku.
  • Poslati poveznicu na kratki film koji si snimio tijekom posljednjih pet godina.

Obrazac za prijavu, pravila natječaja i više informacija o natječaju možeš pronaći na sljedećoj poveznici: https://europa.eu/euandme/hr/yfc/

Rok za prijavu je 31. listopada 2018. u 12 sati.

Treba li ti nadahnuće? Ovdje možeš pogledati pet filmova profesionalnih redatelja o istim temama: https://europa.eu/euandme/hr/ . Osim financijske potpore za snimanje filma, pobjednici natječaja dobit će priliku snimiti filmove uz mentorstvo jednog ovih pet nagrađivanih redatelja.

Imaš li bilo kakvih pitanja, slobodno nam se javi. Želimo ti puno sreće s prijavom na natječaj.

Srdačni pozdravi,

#EUandME tim

COMM-EUANDME@ec.europa.eu