Valgus, kaamera, võte! VÕIDA preemia, et teha ise üks lühifilm

Soovid jutustada oma #EuandME lugu? Arvatavasti oled valmis võtma vastu väljakutse kirjutada stsenaarium ühele lühifilmile ja lavastada see mõne auhinnatud Euroopa režissööri abiga? Kas Sind huvitataks võimalus teostada oma ideed suurel ekraanil? Tutvustame #EuandME noorte filmitegijate võistlust!

Euroopa Liidus elamine pakub lõputuid võimalusi teha seda, mida armastad – kõikjal ja igal ajal. Alates õppimisest reisimiseni ning internetis surfamisest maailma päästmiseni.

Kutsume noori filmitegijaid  leidma endas sisemine Spielberg ning kirjutama ja lavastama üks kuni 5 minuti pikkune lühifilm sellest, kuidas Euroopa Liit mõjutab inimeste igapäevaelu.

Äkki oled uudishimulik reisisell, keda innustavad õigused, mida Euroopa Liit Sulle kui reisijale annab? Või hea kokk, keda paeluvad Euroopa Liidu erinevate piirkondade delikatessid, mille kaubamärk on aga kaitse all? Kuna Euroopa Liit puudutab ka Sinu elu, kutsume Sind kaasa mõtlema kasutades filmikeelt.

Filmis tuleb käsitleda üht viiest teemast, mis on seotud kampaaniaga #EuandME: digiareng, liikuvus, oskused ja ettevõtlus, jätkusuutlikkus või õigused.

Viis õnnelikku võitjat saavad oma ideede teostamiseks 7 500 euro ulatuses toetust.

Võistlusel osalemiseks on vaja esitada:

• Kaks 500-sõnalist kokkuvõtet oma filmiideest - üks inglise ja teine emakeeles.
  • Kaks 60-sekundilist nutitelefoniga filmitud videoklippi, kus avad oma filmiidee tagamaid. Üks peaks olema inglise, teine emakeeles.
  • Link enda poolt viimase viie aasta jooksul tehtud lühifilmile.

Selleks et võistluse kohta rohkem teavet saada, tutvu osalemise reeglite ja taotluse vormiga järgmisel lingil:  https://europa.eu/euandme/et/yfc/

Taotluste esitamise tähtaeg on 31. oktoober 2018, kell 12.00 Kesk-Euroopa aja järgi.

Vajad inspiratsiooni?  Siit on Sul võimalus vaadata viite filmi, mille on lavastanud professionaalsed filmitegijad samadel teemadel. Võitjal avaneb võimalus saada üks neist  viiest auhinnatud režissöörist endale mentoriks.

Küsimuste korral võta meiega ühendust. Soovime Sulle edu taotluste esitamisel.

Parimate soovidega

#EuandME meeskond